Recept på Louisianakräftor 15 - 20 portioner
15 liter höns/kycklingbuljong. Kryddas med vitlök, spiskummin, selleri, sambal oelek, tomatpuré, liquid smoke, soja.
OBS! Buljongen ska vara kraftigt kryddad - den ska ge smak till både kräftor och grönsaker! Låt den koka åtminstone 10 min för att alla smaker skall komma fram.
Frysta kräftor (1/2 kg pp) tinas och får rinna av.
Chorizo-korvar skäres i fyra delar. Beräkna en korv pp.
Majskolvar/Cobettes skäres i 3-4 cm bitar.
Purjolök & stjälkselleri 4 cm, rödlök i kvartar, röd + grön + gul paprika i kvartar utan att rensa eller ta bort stjälkar.
Beräkna 1 stor paprika o 1/2 - 1 majskolv pp.
Lägg allt i den kokande buljongen (kräftorna på slutet) - låt koka upp och servera utan spad direkt på tidningsklädda bord.
Ett shot Jack Daniels innan fingrarna blir kladdiga passar bra. Miller's öl direkt ur flaskan är också perfekt.
Vi hade också ett gott hembakat bröd till... förutom drickat ;-)
Nu är det längesen du blogga va? Kramiz