Dagens bild!

Tog denna bild på en sparvhök som satt o spanade på småfåglarna vid fågelbordet. De hade dock hunnit gömma sig i syrénbusken intill för att rädda livhanken.

image38

Fiskelycka!

Var på pimpeltävling idag... körde skoter så snön yrde ;-) Kom när startskottet redan gått av.... å fick inte ens känna att det var något liv i Näkten... men det var vissa andra som lyckades bättre!

Y hade en jäkla tur o fick upp en sik som, trots att han lossnade från kroken (den rätade ut sig), fick upp en stor rackare som vägde 1460 gram och han vann därmed hela tävlingen! Inte illa :-)



Härliga tider....

Å, M o jag (åsså lille V förstås) var till Bydalen-Höglekardalen i helgen! ! Hade lånat bort Buster o pojkarna var hos sin pappa, Y hemma hos sig... kan det bli mer ledigt?! Vi for upp i fredags till M's husvagn. Det blev en lugn kväll med "skumpa" +  öl.
Lördagen var det mer drag i.... först gjorde vi en liten skidtur, sen tillbaka till husvagnen för en liten whiskyrunda, lunch, dusch o sen after ski med "Ständut Blakk", middag på restaurang Fjällhalsen och därefter tillbaka till husvagnen och lite eftersläckning. Efter att ha halvslumrat till en dålig film "Hur man blir av med en kille på 10 dagar" gick vi till kojs.
Söndagen trodde vi skulle bli innedag, då det blåst ganska hårt under natten och morgonen. Men det blev riktigt soligt o fint så vi gjorde en tur på skidorna och stannade på lunch hos "Dolly Parton". Hemresa på kvällen.



 After Ski.....     Ständut Blakk.....   Skål!!!              3 på tur....     Tittut.....  HÖGA SNÖVALLAR!

Stackare!

Hörde just på radion att Mattias Lantzinger som vurpade på Super-G i Kvitfjell som jag skrev om igår... han var tvungen att amputera foten på det skadade benet. Gick inte att få ordning på cirkulationen... Stackare!





image28

Skön helg... och det har hänt en del!

Var ute på pimpeltävling igår ... jag vann familjefajten! Fick 2 abborrar med en totalvikt på 80 gram! Ha ha ha.... riktiga baddare ;-)   Y fick en liten rackare oxå på 37 gram, pojkarna fick ingenting.... men alla fick ta en sak från prisbordet  i alla fall. Vi åkte skoter till tävlingen... oj oj oj ... det är så himla bra skoterföre just nu! Mycket snö både i skogen o på isarna... vilket tyvärr gör att det blir lite vatten på sjöarna fläckvis, men än är det ingen fara för öppna sjöar (inte där vi åker iaf). Idag ville grabbarna tolka med slalomskidorna efter skotern, så det var till att ställa upp o köra en sväng... kul tyckte de att det var. Tog en runda runt byn med Buster o Y efter middagen, skönt när man fått upp ångan, annars blåsigt.
Skulle egentligen spelat volleybollmatch ikväll, men ska till Vemdalsskalet i morgon o åka slalom med grabbarna, resan utgår från Skucku så jag åker inte hem till stan ikväll...  så laget (Utslaget 2) får klara sig utan mig!

Tittade på Vasaloppet när segraren och de närmast efter gick i mål. Jörgen Aukland vann ju överlägset  före brorsan Anders, trean Jerry Ahrlin är ju från Östersund och kämpade bra. Jag hoppas han får stå som segrare i framtiden, han har ju förlorat på upploppet flera år i rad, fast idag var det drygt 4 minuter till segraren. Såg hur hans händer såg ut efter loppet... som ett enda stort sår (blåsor som gått sönder.... huga huga....)

En annan stackare som jag ryser när jag tänker på är killen (minns inte namnet) som tävlade i Super-
G och störtade i Kvitfjell, Norge, idag. Efter att ha kört in i en port tappade han balansen och for sen som en boll en bra bit i backen innan han fick stopp. AJ AJ AJ vad ont det ska ha gjort när ena benet vreds åt alla möjliga håll när inte skidan löste ut.... ÅHHHHHHH det är så läskigt att se, hoppas det går bra för honom....

Något som hänt sen sist jag skrevr:

-Först fyllde ju Y år i början på februari... så nu är vi jämngamla ett tag igen ;-) 

-Sen var det ju det helt fantastiska Skidskytte-VM i Östersund. OJ OJ OJ!!! Vilken stämning det var i stan. Jag var iväg på invigningen (trångt), sen skyttet på lördagen, tisdagen, torsdagen och sen andra lördagen, fantastiskt kul! Synd bara att det inte var någon succe för det svenska landslaget, men vem bryr sig när det är fest i stan?! Hoppas det blir mer sånt!

-Sen har jag o Y varit till Å på 40-årskalas i Rasten! Kul!

-Y o jag har sett Ronny Eriksson o Stefan Sundström m fl i föreställningen "Livsfarlig ledning" i Storsjöteatern. Kul men inte det bästa jag jag hört av Ronny (lite för mycket gamla repriser), men sammantaget en trevlig tillställning med en hal del skratt.

Säkert har det hänt mer oxå men kommer inte på mer just nu.

Ha de!

hits