Semester!

Har haft semester i 3 veckor nu... bara en kvar!!! Buhuu :-(

Första dagarna blev det målning o tapetrivning i hallen i Skucku, men sen kom solen o värmen så då blev det paus i det slitgörat!
I stället blev det båtsemester för hela slanten! Först en tur till Matnäsets ångbåtsbrygga för övernattning.
Båttur till Matnäsets ångbåtsbrygga    Tamplös från Krokom med besättning  Grillning i Bergs båthamn
Dagen därpå mötte vi upp "Tamplös" med besättning från Krokom. Kul att de ville komma o se södra delarna av Storsjön :-) Vi gjorde ett stopp vid Hackås båthamn, med lite lunch. Sen åkte vi ner till Svenstavik för att tanka o handla middagsmat. Tillbaka till Bergs båthamn där Vattenfestivalen var i full gång! Midnattstrollingen var startad och 40 % spelade i "Kajutan", tyvärr var det ganska lite folk inlösta...
Vattenskidåkning på vattenfestivalen i Bergs Båthamn    M byggde sig en ny båt på Vattenfestivalen  Prisutdelning efter nattens trollingfiske.
På lördagen var det mycket som hände i båthamnen... bl a vattenskidåkning, teater, fiskdamm, ansiktsmålning, båtturer mm... sen var det prisutdelning i trollingtävlingen och sen auktion på fångad fisk. Många fina fiskar var det! På kvällen dans på logen o även uppträdande av 2-Stroke i puben Kajutan. Bra drag denna kväll... åtminstone i puben ;-)

Efter en vilodag i Skucku tog vi återigen båten på tur i Storsjön.
 Maritime har landat i Optand  Inga badkrukor här inte!  Häxorna i Optand  Buster trivs i Optand
Första stopp blev i Optand hos syrran o G. Vi stannade i 2 nätter o hann då med en liten tur in i Brunfloviken oxå... annars landkrabbor... men sol o bad o kräftor mm hann vi med innan turen gick vidare mot Krokom. Vi släppte av syrran i Badhusparken då hon skulle in o "yra" lite på Stråket! I Krokom fick vi fin middag hos M o Ö + barn... Ö hade varit i Norge o fiskat så vi fick torsk tillagad på grillen o potatis o hemmagjorda såser till... mmmm... RIKTIGT GOTT!
M kollar torsken på grillen  Ö hjälper till med maten  Sol o god mat på Rönninge brygga  Östersund från Storsjön
Nästa morgon gjorde vi en gemensam tur till Rönningen där vi stannade hela dagen! Härlig dag med sol i massor! Sen skildes vi åt... de for till sin hemmahamn och vi åkte till Andersön för övernattning.
Vallsundsbron under ifrån  Landat på Andersöns brygga  Övernattning på Andersöns naturreservat 
Fredag igen åkte vi hemöver mot Berg, med ett stopp på Hara ångbåtsbrygga innan vi landade vid vår båtplats igen. 
Undrar just om vi kom med på bild där spaningsplatsen för Storsjöodjuret är?

Väl på "hemmaplan" igen så blev vädret sämre igen d v s regn... så då fick vi fortsätta med att sätta väv och måla i hallen igen! Men bra blev det!
Annars är det gräsklippning o bärplockning som står på programmet... o hur kul är det?

Nu är det OS som startar och vilken pampig invigning det var! Imponerande!


Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits